Színjátszó csoportok

A színjátszóról:

A szakkör elsődleges célja, hogy a gyerekek a drámajátékos foglalkozások során felfedezzék saját arcaikat, színeiket, képességeiket, határaikat, erősségeiket, és nem utolsó sorban: megismerjék egymást.  A színjátszás a sporthoz hasonlóan csapatjáték, így a közösen eltöltött idő alatt a gyakorlatban is tanulhatnak a felelősségvállalásról, az együttműködésről, az egymásra figyelésről és a közös célért való munkálkodásról. Emellett egy előadás elkészítése során megismerkedhetnek (az adott korosztálynak megfelelő mélységgel és alapossággal) a színház világával, a színpadi alapgyakorlatokkal, a színházi kifejezőeszközökkel, kipróbálhatják magukat egyéni és csoportos színpadi helyzetben, és ami a legfontosabb: megtapasztalhatják a közös alkotás örömét.

KIS  ALMAFA CSOPORT:  6-9 évesek

1.félév:  Játék, játék, játék. J Ismerkedés, közösségépítés, készségfejlesztő gyakorlatok, érzékelést fejlesztő játékok, mozgásos játékok, beszédtechnika, légzőgyakorlatok, relaxáció, ügyességi játékok, koncentrációs játékok, kommunikációs gyakorlatok, népi játékok, közös éneklés, ritmusérzék finomítása, utánzó játékok, fantáziajátékok, alkotó-fejlesztő meseterápiás foglalkozások a féléves folyamatba építve.

2.félév: Igény szerint és a csoporttól függően egy életkori sajátosságoknak megfelelő rövid előadás elkészítése, helyi bemutatóval. Na és persze ismét csak játék, játék, játék.

Maximum létszám: 20 fő (Minimum létszám: 8 fő)
Időtartam: 60 perc/alkalom
Részvételi díj: 1800 Ft/alkalom (féléves/negyedéves ,,bérletes” rendszerben)
Időpont: keddenként 16:30-17:30
Első alkalom: 2019. szeptember 10, kedd, 16:30

 

NAGY ALMAFA CSOPORT: 10-13 évesek

1.félév:  Ismerkedés, közösségépítés, készségfejlesztő gyakorlatok, ön- és társismereti játékok, színpadi mozgás, tájékozódás a színpadi térben, bizalomjátékok, rögtönzés, a kreativitás és spontán beszédkészség fejlesztése, szerepjátékok, érzékelést fejlesztő játékok, mozgásos játékok, beszédtechnika, légzőgyakorlatok, relaxáció, ügyességi játékok, koncentrációs játékok, kommunikációs gyakorlatok, népi játékok, közös éneklés, ritmusérzék finomítása, utánzó játékok, fantáziajátékok, alkotó-fejlesztő meseterápiás foglalkozások a féléves folyamatba építve.

2.félév: Egy előadás elkészítése, melyet a helyi bemutató mellett (a produkció függvényében) neveznénk a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozóra. Ennek lényege nem a versenyzés, hanem a közösségi élmény, az együtt játszás öröme, ismerkedés az ország területén működő színjátszó csoportokkal, gyermekszínházi előadások megtekintése, tapasztalatszerzés, profi színházi körülmények közötti szereplés megélése, iskolák és csoportok közötti kapcsolatépítés.

Maximum létszám: 20 fő (Minimum létszám: 8 fő)
Időtartam: 90 perc/alkalom
Részvételi díj: 2000 Ft/alkalom (féléves/negyedéves,,bérletes” rendszerben)
Időpont: keddenként 17:30-19:00
Első alkalom: 2019. szeptember 10, kedd, 17:30

Csoportvezető: Tóth Orsolya – színész, drámajáték-vezető, pedagógus

error: A tartalom másolásvédett!