Meseterápia 5 éves kortól

MESETERÁPIA 5-8 éves gyermekeknek

A meseterápiás foglalkozáson  a mesénk hősei leszünk, ahol a kreatív energiaforrásainkat aktivizáljuk, szolgálatba állítjuk, hogy meg tudjunk küzdeni a kihívásokkal. A mese végére én erővel, önbizalommal gazdagodva, a társas élethez nélkülözhetetlen megküzdési stratégiákkal felvértezve tudunk kilépni a mese kapuján.

Dr. Boldizsár Ildikó így ír erről: „A mesék azt állítják, hogy mindazt, ami a világban vagy bennünk rosszul működik, meg lehet változtatni. A mese képes megszüntetni a problémákból keletkező káoszt, és a helyére állítani egyfajta teljességet. Nem elég azonban megtalálni a „saját mesénket”, meg is kell érteni, és a változások szolgálatába kell állítani a felismeréseket. A mesék legfontosabb szervezőeleme a rend – a meseterápia is pontosan erre épül.

A mesehősöknek nincs múltjuk, az állandó jelenben élnek. Nem tervezgetnek, hanem cselekszenek. Folyton mozgásban, „úton” vannak, mert tudják, hogy nem lehet mindent egy helyen megtalálni. Nem is ott keresik. Mennek, mendegélnek, és bárhol járnak, tapasztalatokat szereznek, hogy azokat önmaguk jobbítására fordítsák  A mesékben minden helyzetnek megvan a kulcsa, de meg kell ismerni a zárás és a nyitás törvényszerűségeit, rá kell jönni, milyen titkokat rejt egy fa, virág, bot vagy köpönyeg. A meseterápia nem a mesék értelmezésén alapul, hanem azon a tudáson, amely a mesehősöktől származik: egy gondolat csak akkor nyeri el értelmét, ha megvalósítják. A terápia segítségével pontosan ez tanulható meg.A mese olyan történet, amelyben mindenért meg kell dolgozni, semmi sem magától szép és jó, semmi sem magától működik rendben. A hős épp azért jár be egy utat, hogy széppé, jóvá, működővé tegye maga körül mindazt, ami rút, rossz vagy működésképtelen. jár be egy utat, hogy széppé, jóvá, működővé tegye maga körül mindazt, ami rút, rossz vagy működésképtelen.”

2019. szeptember 16. hétfőn 17.00-ra várom az érdeklődő szülőket egy közös beszélgetésre, ahol mesélek nektek bővebben a meseterápiáról és ti is feltehetitek kérdéseiteket.

A zárt csoport várhatóan 2019. szeptember 16. hétfőn indul 17.00-kor.

Várlak szeretettel, Farkas Vera meseterapeuta, pedagógus

Időpont: hétfő 17.00-18-30

Létszám: 5-12 fő